Ons Aanbod

Osteopathie voor kinderen

Osteopathie voor kinderen

Osteopathie kan net zoals bij volwassenen met succes worden toegepast bij baby’s en kinderen. Hier geldt dezelfde regel als in de klassieke geneeskunde namelijk dat het kind geen kleine volwassene is. Er bestaan heel wat typische kinderziektes en aandoeningen. Kinderen groeien en veranderen constant en dat maakt dat ieder kind een unieke benadering vergt.

Een kind is volop in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. Het kind zit in een continu leerproces wat letterlijk met vallen en opstaan gepaard gaat. Op het moment dat die ontwikkeling niet helemaal goed verloopt, kan een osteopaat helpen om het kind zich weer lekker in zijn vel te laten voelen.

Osteopathie is een zachte en efficiëntie geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt de behandeling door het kind als aangenaam ervaren. Het kind voelt het respect voor zijn lichaam en herkent in de benadering van de osteopaat de weg naar herstel.

Een goede voorbereiding helpt om uw kind gerust te stellen. U kunt van te voren uitleggen wat er gaat gebeuren, dat de osteopaat aan zijn of haar lichaam zal voelen, maar geen pijn zal doen. Samen kunt u de foto’s op de site bekijken. Het is voor uw kind prettig dat hij geen honger heeft en uitgerust is. Er is wat speelgoed aanwezig, maar een eigen favoriete knuffel of speeltje is natuurlijk ook fijn.

Indicaties waarvoor kinderen bij een osteopaat terecht kunnen:

  • Rug- en gewrichtsklachten
  • Scheefstand van de rug: scoliose
  • Torticollis (scheefhals)
  • Houdingsproblemen

Osteopathie is echter geen vervanging van de kindergeneeskunde of andere disciplines. Voor een optimaal resultaat is een samenwerking vaak nodig met een kinderarts. Naast de klassieke benadering biedt osteopathie kinderen een kans om hun eigen genezings- en verdedigingsmechanismen in werking te stellen om zelf een optimale gezondheid te kunnen herwinnen en te behouden.