Osteozuid Blog

Blog over gezondheid en osteopathie
Kan osteopathie helpen bij hoofdpijn?
Kan osteopathie helpen bij hoofdpijn?

Migraine , spanningshoofdpijn , clusterhoofdpijn zijn een van de meest voorkomende klachten. Vaak wordt echter niet beseft dat deze pijn te wijten kan zijn aan een verkeerde positie van de bovenste nekwervels. Deze patiënten zijn vaak reeds uigebreid onderzocht door medici die geen aantoonbare oorzaak kunnen vinden voor hun klachten. Men krijgt dan ook vaak te horen dat hun probleem “psychosomatisch” is. Dit is echter niet altijd zo. Een mogelijke verklaring kan een verkeerde uitlijning van de atlas (of bovenste nekwervel) zijn.

Verkeerde positie van de halswervels

Een verkeerd gepositioneerde halswervel zorgt vaak voor zenuwirritatie en spanning in de korte hoofd- nekspieren. Dit kan leiden tot ondraaglijke hoofd- en nekpijn. Het gebruik van medicatie mag dan wel tijdelijke verlichting geven van de pijn maar lost de oorzaak niet op.

8436191

Correctie van de halswervels

Een verkeerd gepositioneerde atlas kan door een osteopaat op een natuurlijke manier gecorrigeerd worden. Deze correctie verwijdert de spanning op hoofd- en nekspieren en ontlast mensen ook vaak van hun hoofd- en nekpijn.

Resultaten in de praktijk

In onze dagdagelijkse praktijk in Antwerpen zie ik dan vaak ook opmerkelijke resultaten bij atlascorrecties. Zo zijn er patiënten met jarenlang Menière (een ziekte die duizeligheid veroorzaakt) die na de behandeling nooit nog symptomen van Menière hebben gehad. Veelal horen we onze patiënten na een atlascorrectie dan ook spreken over een enorme verlichting. Ze vermelden vaak dat de drukkende hoofdpijn wegvalt en ook de nekmobiliteit toeneemt. Ook bij baby’s merken we veel een duidelijke verbetering op de veelvuldige nachtelijke weenbuien, eetstoornissen etc.

Kent u mensen met hoofdpijn?

Indien u worstelt met hoofd- en nekpijn praat dan even met uw osteopaat of bovenstaande stoornissen kunnen betrekking hebben op jouw hoofdpijn. Soms zien we patienten die reeds alles geprobeerd hebben bij specialisten terwijl deze stoornis a/d oorzaak kan liggen. Misschien hebt u zelf geen last maar kent u iemand die dergerlijke klachten vertoont. Deel deze blog dan ook met mensen bij wie dit nuttig kan zijn.