Hoeveel kost een Behandeling

Alle therapeuten zijn erkende osteopaten waardoor je geen artsen voorschrift nodig hebt en van je ziektekost verzekering & mutualiteit een terugbetaling kan krijgen.

Na elk consult voorziet je osteopaat je van een getuigschrift osteopathie. Het ereloon per consultatie bedraagt 60 Euro. De behandeling duurt ongeveer 30 min. Hiervan krijgt u 10 Euro per behandeling terugbetaald van uw ziekenkas.

Omdat de osteopathische zorg (nog) niet opgenomen is in de “verplichte ziekteverzekering” (RIZIV), wordt de terugbetaling ervan sinds 2000 door de mutualiteiten (ziekenfondsen) georganiseerd via hun “bijkomende verzekering”.

Enkel osteopaten die door de mutualiteiten erkend worden, komen voor deze terugbetaling in aanmerking. Alle osteopaten DO van een Belgische beroepsvereniging (erkend als beroepsvereniging door de Raad van State) zijn geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid en worden door de mutualiteiten erkend om een terugbetaling te bekomen voor hun patiënten.

Hiertoe hebben zij van de mutualiteiten een erkenningsnummer (095 …) gekregen. Na elke consultatie krijgt u van uw osteopaat een uniform “attest osteopathie” dat u dan kan aanbieden aan uw ziekenfonds. Er wordt een tussenkomst voorzien van 10 EUR per consultatie. Het aantal tussenkomsten per jaar is de meeste ziekenfondsen beperkt tot 5 x / jaar. Bij sommige ziekenfondsen zijn er meer terugbetalingen zoals oa. Liberaal ziekenfonds (6x / jaar) en Onafhankelijk Ziekenfonds ( 10 x / jaar).

Sommige aanvullende verzekeringen (DKV, …) voorzien, in specifieke polissen een hogere terugbetaling voor osteopathische zorg (DKV vergoedt 70 procent). Wij raden u aan om inlichtingen in te winnen bij uw verzekeraar.