Patiënten aan het woord

Patiënten delen wat osteopathie voor hen betekent heeft. Dit zijn ware getuigenissen van patiënten zelf die hebben ingestemd om hun verhaal publiekelijk te maken. Deze getuigenissen hebben geenszins als doelstelling het bekritiseren van andere medische disciplines. Als groepspraktijk pleiten wij voor een samenwerking en complementariteit met de klassieke geneeskunde.
 • Meer dan een jaar liep ik al rond met hoofdpijn. De laatste maanden had ik er dagelijks last van. Het belemmerde mijn werk, ik kon niet meer spelen met de kinderen. Uiteindelijk boekte ik een afspraak bij Dieter van osteozuid. Hij verzekerde me dat ik al na 3 behandelingen met zekerheid zou weten of hij me kon helpen. En dat klopte! Na 2 keer voelde ik duidelijk verbetering. Ook na de derde keer was de pijn duidelijk minder. En dat na een jaar met pijn rondlopen! Nu laten we elke keer meer tijd tussen de afspraken. Het is dus een korte investering geweest, maar met een grote opbrengst! Ik zou het iedereen aanraden!

  Annelies Clefas ,

 • Midden juli kreeg ik zonder aanleiding een gevoelloos links been. Meteen een EMG laten maken bij een sportarts en een MRI, waaruit bleek dat ik een hernia had. Er werd mij aangeraden om 9 x naar de osteopaat te gaan en uiteraard pijmedicatie te nemen. Ik heb gewoon gegoogeld naar de dichtsbijzijnde osteopaat en dat bleek 'Osteozuid' te zijn. Ik kwam bij Dieter Timmermans terecht. Door een kijkje te nemen naar mijn rug, kon hij zonder dat ik zelf iets zei, zijn vinger leggen op de pijnlijke plek. Hij is dit beginnen losmasseren én beginnen kraken. Je wordt goed verwittigd als hij dat ging doen. Uiteindelijk doet dat echt geen pijn, ik had net het gevoel dat alles terug op z'n plek kwam te zitten. Zo ben ik 3 x bij hem geweest mét topresultaat: ik ben pijnvrij! Hij trekt en rekt de behandeling niet onnodig en wil je gewoon terug in orde krijgen. Het is een heel klantgerichte praktijk, zo krijg je 's morgens nog een een herhalings-sms dat je op dat uur die dag moet komen. En niet onbelangrijk, hoewel het op 'Het Zuid' gelegen is te Antwerpen, had ik steeds parkeerplaats. Niets dan lof of Dieter zelf, het is gewoon een professional (kan perfect MRI's inschatten), die zijn werk met volle overgave doet, hij studeert continu bij en geeft colleges in Duitsland. Ik kan jullie deze praktijk absoluut aanraden! Een gelukkige Ilse.

  Ilse Vandekerkhove ,

 • Een paar weken geleden kreeg ik last van nek en lage rugpijn. Het voordeel van een groepspraktijk is dat je op heel korte tijd een afspraak kan maken. Ik kwam terecht bij osteopaat Dieter Timmermans, hij heeft een luisterend oor en weet perfect waar 'de knoop' zit. Na enkele behandelingen ben ik van alle klachten af, geen hoofdpijn, nek en rugpijn meer. En dit allemaal zonder medicatie .

  Ingrid Delbeke ,

 • Een nieuwe job: daar komt vaak wat stress bij kijken. Daarom tilde ik er ook niet zo zwaar aan wanneer ik regelmatig hoofdpijn kreeg op het werk en 's avonds als ik thuis kwam. Na enkele weken hield ik het echter niet meer vol en besloot ik op aanraden een osteopaat op te zoeken. Ik kon diezelfde dag nog bij Osteozuid terecht. Dieter Timmermans traceerde de oorzaak van mijn barstende hoofdpijn naar een geblokkeerde atlas en andere nekwervels. Hij beloofde me dat hij de blokkage met enkele intensieve sessies kon opheffen. Dieter voegde de daad bij het woord. De hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon en na een week kon ik weer aan de slag. Ongelooflijk. Ik kreeg meer energie en kon moeiteloos weer aan het sporten. Dankzij zijn goede opvolging en nazorg kan ik dergelijk voorval in de toekomst vermijden. Een dikke merci!

  Sien Cappon ,

 • Ik sukkelde al 3 en een half jaar met mijn nek na een stomme val op scoutskamp. Ik ben een competitiezwemster en trainen was nooit pijnloos. Niemand wist waar het probleem zat. Van mijn coach mocht ik pas terug trainen wanneer het juiste probleem vastgesteld was. Bij Osteozuid is men blijven doorzoeken tot de oorzaak van mijn pijn gevonden was. Dit was reeds na de tweede consultatie. Was ik drie jaar vroeger maar al bij Osteozuid binnengestapt! Nu is mijn probleem volledig opgelost en kan ik terug competitiezwemmen. Bedankt!

  Jo Onghena ,

 • 66. Een leeftijd dat je niet meer moet verwachten om marathons te lopen, maar toch nog te jong om hele dagen in de zetel te zitten. Nochtans was dit exact wat mij te wachten stond door een blokkage in mijn rug en voet, waardoor elke stap gepaard ging met pijn en uitstraling in mijn bil. Na een reeks behandelingen bij een andere therapeut, die weinig effect hadden, kwam ik op de website van Osteozuid terecht. Hoewel het zondag was kon ik dankzij de online afspraak functie toch snel mijn eerste behandeling vastleggen bij Kristof. Hij verzekerde me dat hij het probleem kon oplossen, maar dat het wel een aantal sessies zou duren. En inderdaad, na vier keer onder handen genomen te zijn door Kristof, zijn alle blokkeringen verdwenen en kan ik terug vlot bewegen. Voor mij nog geen rolstoel of rollator, dankzij Osteozuid !

  Suzy Koop ,

 • Ik ben Agnes en geboren met scoliose.De scoliose is vrij ernstig en ik ervaar dagelijks veel pijn tussen de schouderbladen ,daar waar de ergste kromming zich bevind. Ook heb ik al 4 jaar last van hevige hoofdpijn en dit door problemen met een zenuwbaan en nystagmus aan de ogen. Toen de pijn niet meer houdbaar was ben ik terechtgekomen bij “osteo zuid”. Daar ben ik zeer goed opgevangen en goed behandeld tegen de pijn. Na een paar behandelingen was de pijn veel minder en de hoofdpijn weg. Ik ben er dan ook zeer tevreden.

  Agnes Loos ,

 • Ik ben op 4 januari 2014 bevallen van Louis. En net zoals zovele baby's had ook Louis last van krampjes, waardoor hij niet alleen pijn had, maar ook niet goed at, veel melk terug gaf en slecht sliep. Op aanraden van mijn vroedvrouw heb ik een afspraak gemaakt bij Osteozuid om Louis te behandelen, hij was toen 4 weken oud. Onmiddellijk na de eerste behandeling was er merkbaar resultaat! Louis at terug veel beter, had veel minder pijn, eten ging terug vlot en hij sliep ook terug goed. Voorlopig blijven Louis' darmpjes een aandachtspunt, vandaar dat Louis nog regelmatig behandeld werd door de babyosteopaat, waardoor Louis nu een kramp- en pijnvrije, en heel blije baby is! Ik ben heel blij dat mijn vroedvrouw mij deze tip heeft gedaan, en dat op deze manier Louis van zijn krampjes en pijn verlost is, en dit zonder medicatie.

  Githa Geysels ,

 • Begin dit jaar had ik er echt genoeg van. Pijn in mijn achterhoofd, stijf ongemak in nek en schouderbladen. Blokkades die steeds vaster gingen zitten. Zéér vervelend! Via een goede vriendin kreeg ik het adres van Osteozuid en maakte ik een afspraak bij osteopaat Kristof Kerkhof. Een afspraak maken ging trouwens heel vlot via hun handige website en al snel had ik dus mijn eerste date! Ik had reeds een osteopaatervaring op zak (iets van lang geleden) maar een eerste date blijft hoe dan ook spannend. Die spanning ebde snel weg eens ik de verzorgde praktijk binnenkwam. Er werd rustig en met volle aandachtig geluisterd, waar en hoe de pijn zich situeerde. Nadat alle pijntjes duidelijk in kaart waren gezet, volgde de behandeling. Ik zou zeggen, geef je gewoon over aan de handen van de osteopaat en vrees vooral niet. Er werd gepositioneerd, bewogen en hier en daar gekraakt maar dit ging (raar maar waar) allemaal heel vlot door een zachte en ontspannen aanpak. De manipulaties zelf waren niet pijnlijk. Pijnlijk ongemak volgde een aantal dagen later maar is normaal en hoort bij de genezing. Hoe deze genezingsprocessen verlopen, werd allemaal vakkundig en haarfijn uitgelegd. Doorbijten is dus de boodschap, de beloning is groot: herboren lichamelijke onderdelen die weer Chubby Checkergewijs twisten zoals het hoort. Nog een positieve noot: terwijl ik me een tienbeurtenkaart had voorgesteld, had ik reeds na vijf afspraken mijn beweeglijkheid terug, stramme schouderbladen en een irritante ochtendhoofdpijn waren verdwenen. Wat een deugd! Verder kreeg ik ook nog waardevolle tips mee voor een correcte houding achter de computer. Kortom na mijn laatste afspraak ging ik als een zeer tevreden en overtuigde patiënte naar buiten. Daarom ook dit kort persoonlijk verslagje om Osteozuid met een grote O in de verf te zetten. Dank u wel heer Osteopaat!

  Heidi Van Nijen ,

 • Oh wat is het zalig 's morgens wakker te worden en geen pijn meer te voelen in mijn artrose-nek! Komt er nog bij dat sinds Kristof me hiervoor behandeld ook met evenwichtsproblemen, met meniere-achtige aanvallen van evenwichtsverlies, niet meer voorkomen. Ik voel me ook veiliger in het verkeer nu mijn nek soepeler draait. En dan had mijn huisarts me eigenlijk doorverwezen om mijn heupprobleem op te lossen. Mijn bil vloog precies in brand als ik me in een zetel zette en lopen kon ik ook niet meer. Allemaal verleden tijd.

  Nicole Vandenbroele ,

 • Nog eens bedankt voor de goede zorgen want rug,hoofd -en nekpijn nu voorgoed verleden tijd!

  Daphne Paredis ,