Nicolas Morel

Geregistreerd Osteopaat D.O.

Nicolas Morel D.O.

Na zijn opleiding kinesitherapie begon Nicolas Morel aan de opleiding osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathie (FICO). In 2011 behaalde hij er zijn D.O.-titel. Nicolas is geboeid door het beroep waar vooral de holistische aanpak in de osteopathie hem fascineert. Dit laat hem toe om de houding, de mobiliteit, het comfort in het dagelijks leven van zijn patiënten te verbeteren en letsels te voorkomen.

Door verschillende bijscholingen, cursussen en seminaries in het binnen- en buitenland bouwt hij zijn eigen praktijk uit met nieuwe inzichten en de meest recente osteopatische behandeltechnieken.

Door in contact te zijn met verschillende sporters, heeft Nicolas in 2004 de opleiding sportkinesitherapie gevolgd. Daar is hij vooral in contact gekomen met voetbal, grashockey en tennis. Als verdere evolutie in dit domein volgde hij in 2012 de opleiding sportosteopathie.

Zowel bij het behandelen van kinderen, volwassenen en sporters telt het herstellen van het lichaamsevenwicht. Elk lichaam bezit een zelfcorrectie mechanisme. Om dit systeem te kunnen aanspreken, is Nicolas op zoek gegaan naar andere therapievormen. Deze heeft hij gevonden in de ESB en NST behandeltechnieken.

Maak een afspraak